viaw.nl | Inspecties / Schadeinventarisaties
15905
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15905,page-child,parent-pageid-15955,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-11.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.2.1,vc_responsive
 

Inspecties / Schadeinventarisaties

Inspecties in het veld/ vanaf het water geven de beheerder een duidelijk inzicht in de staat van onderhoud van de objecten en wat er aan correctief en preventief onderhoud nodig is voor behoud of bereiken van een bepaald kwaliteitsniveau.
Nul inspectie

Deze wordt vooral toegepast om de onderdelen/ afmetingen en staat van onderhoud in beeld te brengen op het moment dat een object wordt opgenomen in een beheerprogramma.

Periodieke inspectie

Wanneer een beheerprogramma jaarlijks of meer- jaarlijks bijgewerkt moet worden naar de actuele (onderhoud)status wordt hiervoor een periodieke inspectie of ‘quick scan’ uitgevoerd.

Dieper gaande technische inspectie

Dit is nodig wanneer een bepaald constructiedeel nader middels niet-destructief onderzoek onderzocht moet worden. Bijvoorbeeld bepalen wapening dekking, chloride gehalte, aanwezigheid ASR, etc.

Besteksinspectie

Ten behoeve van het schrijven van een bestek voor uitvoering van onderhoudswerk (of vernieuwingswerk) worden hierbij de hoeveelheden in detail opgenomen en wordt een werkomschrijving opgesteld.